Sunday, 17 November 2013

Πινέλα από το JUMBO

Όταν άρχισα να παρακολουθώ βίντεο μακιγιάζ στο YouTube μερικά χρόνια πριν, δεν είχα ιδέα για το που θα έβρισκα πινέλα κατάλληλα για αρχάριες, δηλαδή οικονομικά και με αξιοπρεπή ποιότητα. Τη λύση μου έδωσε μια φίλη που είχε ήδη το πινέλο του ρουζ και όταν το είδα αμέσως ρώτησα από που το είχε αγοράσει, Jumbo!

Αν δεν κάνω λάθος, πρώτη αγορά ήταν το πινέλο του ρουζ (1), δεύτερη της σκιάς (2) και πιο πρόσφατη το σετ των δύο πινέλων διπλής όψης (3). Τυπικά είναι της εταιρίας Make-up Professional και πολύ οικονομικά (από 3€ και κάτω).


Πιο αναλυτικά:
 • Πινέλο ρουζ (1):
Πρόκειται για ένα πινέλο με απαλές τρίχες και τέλειο μέγεθος είτε για ρουζ, είτε για κοψίματα. Κατά το πλύσιμο έβγαζε 1-2 τριχούλες, τίποτα τραγικό. Έπειτα από 3 περίπου χρόνια χρήσης παρατήρησα ότι δεν καθαρίζεται καλά και ότι στη βάση του έχει μαζέψει προϊόν που τελικά κατάλαβα ότι ήταν κόλλα (βλέπε φωτο Νο2). Μετά από αρκετές πλύσεις η κόλλα (που κρατάει τις τρίχες κολλημένες στο πινέλο) άρχισε να διαλύεται και να γεμίζει το πινέλο με υπολείμματα. Δεν το χρησιμοποιώ πια. Ωστόσο θα το σύστηνα σε κορίτσια με χαμηλό προϋπολογισμό ή αρχάριες στη χρήση πινέλων, με τη λογική ότι θα το χρησιμοποιήσουν μέχρι να εξοικιωθούν και έπειτα να επενδύσουν σε καλύτερης ποιότητας πινέλα.

Τα χνουδάκια που βλέπετε είναι η κόλλα που έχει διαλυθεί.
 • Πινέλο σκιάς (2):
Επίσης απαλό πινέλο και σχετικά φουντωτό. Είναι μια καλή επιλογή επειδή συνδυάζει πινέλο τοποθέτησης σκιάς (όταν το χρησιμοποιείς με την πιο πλατιά πλευρά του) και φουντωτό για ανάμιξη χρωμάτων αν αλλάξεις τη φορά του. Με αυτό ήμουν άτυχη καθώς σύντομα μου ξεκόλλησε στο σημείο που ενώνεται το ξύλινο χερούλι με το μεταλλικό σημείο, αν και το διόρθωσα με κόλλα στιγμής. Στο πλύσιμο μάδησε και αυτό ελάχιστα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει αφήσει υπολλείματα από κόλλα. Πλέον το χρησιμοποιώ για ανάμιξη σκιών επειδή έχω κάποιο άλλο πινέλο για εφαρμογή σκιών που τις "πιάνει" πιο εύκολα. Το συστήνω για τους ίδιους λόγους.
 • Σετ πινέλων διπλής όψης (3):
Αφού λοιπόν το πρώτο πινέλο του ρουζ πήγε για απόσυρση σκέφτηκα να δοκιμάσω το σετ που δίνει περισσότερες επιλογές και περιλαμβάνει λοξό πινέλο ρουζ που με είχε βολέψει. Η λοξή πλευρά του ρουζ ήταν λιγότερο απαλή από το πινέλο (1) και μικρότερη με αποτέλεσμα να τη χρησιμοποιώ για κοψίματα και λιγότερο για ρουζ. Η απέναντι μαύρη  πλευρά δεν ξέρω τυπικά σε ποιο σκοπό εξυπηρετεί, αλλά τη χρησιμοποίησα πάλι για κοψίματα και λάμψεις. Στο πλύσιμο η λοξή μεριά ήταν εντάξει, ενώ η μαύρη στις πρώτες πλύσεις ξέβαψε και μάδησε λίγο. Το δεύτερο διπλό πινέλο αποτελείται από σφουγγαράκι και λοξό πινέλο σκιάς. Τα σφουγγαράκια δεν τα σνομπάρω επειδή "πιάνουν" πολύ καλά κάποιες σκιές αρκεί να έχουν μακρύ χερούλι. Καλά ως εδώ, όμως στα πρώτα πλυσίματα κατάφερα να το σκίσω στην προσπάθειά μου να το καθαρίσω, και μου έσπασε από το λευκό σημείο και κάτω! Τέλος το λοξό μέρος για τη σκιά με ικανοποίησε αρκετά για ανάμιξη σκιών. Γενικά αυτό το σετ δεν ήταν αυτό που περίμενα και επιλέγω άλλα πινέλα αντί αυτών. Επίσης δεν βοηθά το γεγονός ότι είναι διπλής όψης αφού δυσκολεύει στο στέγνωμα και την αποθήκευσή τους.

 Τελικά; Τελικά, με ικανοποίησαν περισσότερο τα πινέλα ρουζ και σκιάς και όχι τόσο το σετ. Είναι ιδανικά για όσες δεν έχουν επαφή με πινέλα και θέλουν να δοκιμάσουν για πρώτη φορά με μικρό κόστος!

Εσείς έχετε δοκιμάσει κάποιο από αυτά και πώς σας φάνηκε;
Υ.Γ.: ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΓΡΑΨΩ "ΠΙΝΕΛΟ";

Αυτά από μένα,
 τα λέμε σύντομα!!!2 comments :

 1. Πολύ καλό ποστ!! Δεν είχα σκεφτεί ποτέ να κοιτάξω στα jumbo για πινέλα! Μου αρέσουν πολύ όμως τα πινέλα των Η&Μ!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Thanks! Δυστυχώς για κάποιο ανεξήγητο λόγο στην Πατρα δεν έχουμε H&M, οπότε δεν έχω δοκιμάσει τα πινέλα τους...

   Delete